[ Home ] [ Library ] [ Links ] [ Email ]


Razmišljanja


USE I U SVOJE KLJUSE
skinite diktatora sami

KAKO ZAPAD POŠTUJE MEĐUNARODNO PRAVO


Teza: Jedino što Zapad pokušava - je da ozakoni pljačku. Leporečiva Povelja Ujedinjenih Nacija kao i ostale međunarodne konvencije su samo šarene laže. Poštuju se tamo gde je korisno. I nigde drugde.

Metod: Popušiš lulu mira sa "divljacima". To deluje kao anestezija. Kad pažnja "divljaka" popusti, vec sutra rano ujutro - kolješ.

Primeri: Svuda - od Indijanaca preko Paname do Srba


Ali zakon je ZAKON! Tacka. Da bi bilo kakvog reda - Zakon mora da se postuje, zar ne?...

Ili mozda baš - NE.

Jedna od osnovnih karakteristika zapadne "civilizacije" je konstantan pokusaj da se nezakonito, nepravda - pa i otvoren, nemilosrdan zlocin - opravda, legalizuje, ozakoni. Zlocincu nije dovoljno da krv sisa, hoce jos da mu se povladjuje. Hoce da mu se tapse po ramenu, da mu se govori kako je dobro i HUMANO da je zlocin pocinio.

Primera je bezbroj...

1) Ne bez razloga pocinjem sa primerom iz doba formiranja Velike Britanije, drzave koja je kicma moderne zapadne "kulture". Za one koji bi do istine da dodju na lagodan nacin preporucujem da odgledaju film Mel Gibsona - "Braveheart". Ovaj film opisuje istinite dogadjaje iz pocetka cetrnaestog veka (negde pedeset godina pre nase tragicne Kosovske bitke). Opisuje tragicnu, neuspelu borbu škotskog naroda da se oslobodi dominacije i tiranije Engleza. Koristeci pohlepu u rukovodstvu Škota i koristeci prastaru formulu - podeli pa vladaj - beskrupulozni Englezi zgaziše otpor Škota, pa zatim ostalih naroda na ostrvu... Zatim (i bukvalno) OSVOJIŠE POLA PLANETE (od Juzne Afrike i Indije preko Australije i Severne Amerike).

Škoti sada govore engleski. Zahvaljujuci najvecoj imperiji svih vremena - Velikoj Britaniji, engleski je maternji jezik za mnoge narode razasute sirom planete. Ostali, u najnovija vremena, zahvaljujuci Americi, toj zloj kćeri matore vestice (i zahvaljujuci masini za ispiranje mozgova - TV-u) uce engleski sada. Jezici i sve svetske kulture bi u nastavku ovog procesa "globalnog sela" trebalo da se stope u jednog velikog Miki Mausa.

Kljucni momenat u gornjem filmu je kada engleski kralj objasnjava svome plemstvu: "Problem sa Škotskom je da tamo ima previse - Škota. Taj problem cemo ispraviti tako sto cemo ih bioloski unistiti. Uvodim zato zakon Primus Noktum. Po ovome zakonu, vi kao englesko plemstvo imate PRAVO da provedete prvu bracnu noc sa škotskom mladom."

Da - baš tako! Nisu to Turci izmislili. I taj bezobrazluk je izmišljen na demokratskom zapadu.

Pre nego što ce javno zaklati mladu koja mu se nije dala (ima po zakonu pravo i to da radi), engleski plemic se obraca okupljenim Škotima recima da mu je jako zao sto se zakon(!) ne postuje. Zakon koji je teškom mukom uveo mir(!) izmedju dva naroda... Svaka slicnost sa Haškim sudom i pravom da "demokratski" Zapad kolje i jebe srpski narod kako mu je volja - je namerna.

2) Gaženje važecih zakona (u vreme kada se imalo snage da se to uradi) je u mnogim zapadnim zemljama slavljeno - kao čin slobode. Britanski (i ostali) kolonisti Američkog kontinenta su resili da zgaze važeci zakon - i nasilno se odvoje od Velike Britanije. Od tada je dan ovoga čina - Dan Nezavisti - najvažniji praznik u Americi.

Naravno, sa nastankom nove drzave (i gazenjem starih zakona) pravljeni su novi zakoni. (Za Ameriku je karakteristicno da zakona cesto ni nema vec novi slucaj moze da se resi na osnovu presedana - na osnovu starog vec resenog slucaja. To cesto znaci - na osnovu stare, vec ucinjene nepravde).

Kaubojima je trebalo da ozakone oteto od Indijanaca. Glavni presedan (zakon) je slucaj poznat kao: Worchester vs. Georgia.

Moram da vam prevedem jedan pasus iz zavrsnog teksta govora vrhovnog sudije po imenu Marshall, koji obrazlaze svoju presudu (u korist kauboja a protiv Boga i Pravde). Dokument je iz 1832-ge godine, nosi sifru: 31 US (6 Pet.) 515. I danas, za Indijance i njihova eventualna potrazivanja vazi ista "istina".

Sudija Marshall se pita: "Da li su ovi avanturisti (Evropljani), koji su lutali morima i koji bi se, s vremena na vreme iskrcavali na njegove obale, stekli pravosnažno vlasnistvo nad TLOM - od Atlantika do Pacifika - kao i pravo da upravljaju BROJNIM NARODIMA koje su okupirali? Ili je priroda i Veliki Tvorac svih stvari dao ova prava lovcima i ribolovcima (Indijancima) a ne zemljoradnicima i fabrikantima?"

Odmah, u narednoj recenici, odgovara na svoje pitanje: "ALI SILA, RAT, OSVAJANJE DAJE PRAVA(!!!), koja nakon promene vlasnistva bivaju prihvacena od sveta - i koja NIKADA NE MOGU BITI ODUZETA od strane onih kojima su oteta."

Ako ti je pravnicki recnik pretezak za desifrovanje evo da gornju "pravdu" reformulis"em: Ja drzim pistolj na tvome c"elu... Pa naravno - ja dakle imam SVA PRAVA kako se meni hoce. U slucaju da ti to ni dalje nije jasno i hoces da se bunis za kakva prava - ja cu da povucem obarac - i ti ces ODMAH promeniti misljenje.

Volim kada (u retkim slucajevima) Zapad pokaze pravo lice.

3) Da vas podsetim: Hitler i Musolini nisu rodjeni na nekulturnom, divljackom Istoku. Oni su deca Zapadne kulture. I "civilizacije" i "pravde". Oni su takodje voleli (cak obozavali) Red i Rad. I ZAKON. Odmah su doneli mnoge poznate zakone o "pravima" Jevreja (i o njihovoj imovini). Isto tako njihovi saveznici i (po kulturi i pravdi) rodjaci - ustase - u prvim danima nakon osvajanja vlasti doneli su pregrst poznatih zakona u kojima su psi, Srbi i Jevreji bili cesto spominjani u istoj recenici.

Kako su bili znatno pametniji, lepsi i kulturniji (daleko visa rasa od ostalih (kao Englezi od Aboridjina, kao kauboji od Indijanaca) nacisti su imali SVETU DUZNOST da svoju kulturu sire. Da su pobedili, kulturni Zapad bi vec trubio o dubokoj zahvalnosti sto su mladi Nemci i Italijani polozili mnoge zrtve da se nacisticka kultura i pravda prosiri. Kao sto sada Zapad slavi druge drske osvajace.

4) Hladni rat je zavrsen i sa njime trka izmedju dva zla: Komunista koji kradu bez mere i zakona (dok u isto vreme trabunjaju o jednakosti) i Kapitalista koji kradu sve po propisu i zakonu - po Darvinovom - Zakonu Dzungle. (Tu kakve srednje, humane opcije niti pokusaja nije bilo. Ma kako, zbog nesrecnog, ubrzanog razvoja tehnologije - mi nazivali vreme u kome zivimo, nemam sumnje da ce buduce generacije, ako ljudski rod iz mraka ikad izadje - ovaj vek kategorisati kao sredinu srednjeg veka).

Obrisi zmije se kaz"u vide kroz ljusku pre nego sto se reptil rodi. Osetivsi nemoc protivnika krvozedni Zapad je krenuo u sprovodjenje "pravde na kaubojski nacin". Prvi bestijalni primer je bio napad na suverenu drzavu, clanicu Ujedinjenih Nacija - PANAMU i to na najznacajniji praznik ove drzave - Boz"ic. Po svim tada vazecim pravilima, zakonima i normama medjunarodnog ponasanja - to je bila gola, drska, kriminalna agresija. Verni svome divljastvu i drskosti Amerikanci su dali sebi prava da krenu (ni manje ni vise nego) u lov na samog predsednika ove drzave. Predsednik Norijega, jos jedan Amiricki pijun postavljen na vlast pomocu Velikog Gazde, je bio (i to sasvim otvoreno), godinama na platnom spisku CIA-e. Bio je gazdi veoma korisan oko smutljavina u okolnim drzavama, a posebno Nikaragvi. Drznuo se medjutim da ono sto opljacka od panamskog naroda zadrzi za sebe...

Dokumentarni film "Panama Deception" (Panama Obmana) je dobio Oskara. U filmu je sasvim jasno objasnjen americki motiv za agresiju. Zlocin americkih placenih ubica jasno dokumentovan. Naravno, buduci da je Amerika "demokratsko" drustvo i da film nije "politicki korektan" to ovaj film, u Americi, gotovo niko nije video. Film je bio prikazan na jednom od TV filmskih kanala. Prikazan je jedan jedini put - u rane jutarnje sate. Slucajno, jedan srpski aktivista je film snimio tako da sam jedan od retkih ljudskih bica koji je ovaj film (koji je zaista zasluzio Oskara) video.

Film jos jednom ilustruje americko ponasanje u "svojoj" - Monroovskoj bas"ti. Pocetkom ovog veka Amerika je bila ostro protiv secesije Paname od Kolumbije. Kada je francuski projekat izgradnje kanala zapao u finansijske poteskoce i kada je (kao mnogo kasnije u Vijetnamu) francuski kolonijalista zatrazio od Amerike da pomogne - americki stav o ovome problemu je preko noci okrenut za 180 stepeni. Amerika je odmah priznala secesiju Paname i poslala trupe da ovo obezbede. Od svetske strateske vaznosti - Panamski Kanal je od tada postao americko vlasnistvo. Pa (po starom, dobrom, kaubojskom obicaju) i panamski narod postade americko vlasnistvo. Niko Panamce o sopstvenoj sudbini vise nije nista pitao.

Amerikanci su odmah doveli ekonomsku radnu snagu sa raznih krajeva sveta (robove), u dobroj meri Kineze, koji su poumirali kao muve na tropskoj klimi i pod neljudskim uslovima rada. Ostatkom plebsa upravljali su diktatori postavljeni od Amerike. Jedinu razliku cinio je Omar Torihos koji je pokusao da uvede prodemokratske (anti-Americke) reforme i zato je (uz pomoc placenika Norijege) njegov avion "nesrecnim slucajem" pao u dzunglu...

Zlocinac Karter u nastupu dobre volje (ili ko zna zasto) je jednom prilikom potpisao da "Prvog januara 2000-te godine Panamski Kanal prelazi pod ZASTITU Panamske Armije". Tada (jos uvek) guverner Kalifornije Regan je odmah izjavio da je to nedopustivo jer je Panamski Kanal (pa makar on prolazio kroz srce ove suverene drzave) americko vlasnistvo - jednako kao Aljaska. Platili smo - tacka.

Sve je bilo, medjutim, u redu dok se Norijega nije uzjogunio i trazio da Panama, na hartiji potpisano pravo - ima nameru da ostvari. Hartija je u zapadnoj tradiciji samo to - hartija = lako zapaljivi materijal. Ako ti se svidja sta je na hartiji naz"vrljano - onda insistiras kao lud da ti se to "pravo" ispuni. Ako ne onda postupas kao kauboj sa Indijancima: uradi sve dok pojacanje (nove trupe) ne dodju. Pus"i lus"u - nema veze kol'ko smrdi - vazno da se divljaci ne dosete. Sutra kada trupe stignu ugovor je vec po Vaseljeni razasuti dim. Imas prava da nastavis sa sirenjem kulture. Ugovor kao i hiljade drugih potpisanih sa Indijancima - ne vazi. Kolji.

"Kako je moguce da je americki narod toliko glup pa da ne vidi da se tu ne radi o lovu na jednog coveka - Norijegu - vec o strateski vaznom kanalu?" cudi se pred kamerama panamski intelektualac.

Samo par meseci pred invaziju (mada je Gebelsova TV masinerija protiv "rasturaca droge - Norijege" u punom zamahu) Amerikanci nagovaraju Specijalnu Snage Panamske vojske da izvrse puc" protiv Norijege. Obecaju im pomoc svojih trupa. Kada akcija ovih trupa krene americke trupe se namerno izmaknu ocekujuci da ce se dva ogranka panamske armije medjusobno unistiti i tako za Amerikance sami obaviti zadatak. Na njihovu nesrecu Specijalne Snage - uspeju da uhvate Norijegu - bez kapi prolivene krvi. Tada Amerikanci skoce da pomognu legalnom predsedniku Paname i izglade spor izmedju dve frakcije.

Kad ti drugi ne obavi posao - onda moras sam. Prvo americka grupa koja je specijalno istrenirana da izaziva nerede - maltretira panamsko stanovnistvo. U samoodbrani jedan od tih americkih bitangi biva ubijen... Izgovor je tu... Reda radi... I Hitler je voleo da ima kakav izgovor. Bilo kakav.

U ranu zoru krece americki fasisticki napad na Panamu. Celi kvartovi Panama Sitija (sirotinjski kvartovi gde je narod listom verovao i bio uz Norijegu) po sistemu americkih besnih, kukavickih scena iz Vijetnama biva sravnjen sa zemljom. Retke slike iz vazduha prikazane u ovome dokumentarnom filmu pokazuju stravicnu pustos slicnu Hirosimi.

Americki fasisti odmah okupiraju sve radio stanice i sve bolnice(!) - tako da se ne zna istina o tome koliko je ljudi pobijeno. Na civile se ne obazire - tenkovi (kao nedavno ustaski tenkovi u Zasticenoj Zoni Ujedinjenih Nacija - Zapadna Slavonija) - gaze civilna kola sa celokupnim porodicama unutra ostavljajuci krvavu hrpu gvozdja i mesa. Nova oruzja bivaju isprobana. Tamo gde americke placene siledjije u strahu gube kontrolu (kao i tamo gde im se prohte) vrsi se egzekucija vezanih vojnika Paname kao i civila. Americka javnost dobija "vesti" samo iz dopustenih izvora - od kamermana americke armije (kao pre toga u Grenadi). Spanski kamerman koji je pokusao da snimi civilne zrtve nesrecom je na mestu ubijen od strane americkih vojnika. To je poruka svima. Od tada pa za mnoga vremena zna se cija "istina" ima da se siri. Ako nisi dobro poslusan (izdresiran) novinar - nikakve vesti ti nece biti prosledjene - pa onda radi svoj posao kako znas. Ili, eto - u slucaju ostre neposlusnosti moze i demokratski metod - metak u celo.

Nova era pocinje. Sve americke stanice prenose iste vesti, na isti nacin, koristeci iste reci i iste recenice. "Talking heads" - glave koje pricaju - pricaju isto: "20-tak hrabrih americkih patriota platilo je najvisu cenu ugradivsi svoje zivote u svetsku demokratiju. Kratka napomena da je sav svet ulozio protest protiv ovog nelegalnog cina Amerike. Bilo je nesto zrtava i na drugoj strani (nije vazno koliko). Operacija je obavljena hirurskim zahvatom - veoma uspesno i profesionalno."

I danas, ako se postavi pitanje - (za Americku javnost) poginulo je oko 200 Panamaca. Po svim ostalim izvorima od 2,000 do 9,000. Fait accompli. Americki recnik biva obogacen novim izrazima. Civilne zrtve na suprotnoj strani bivaju sarkasticno nazvane: "Slucajna steta!".

5) Slucaj Iraka (koji ne bih da ponavljam) jasno pokazuje da je Amerika u potpunosti zajas"ila svet. Sve im se moz"e. Hvale se besomucnim bombardovanjem irackog naroda. Namerno su bombardovali civilne objekte i to ne samo puteve i mostove vec i bolnice, skole, fabrike hrane. (Usput su se uzasavali divljastvu Iracana da kriju svoje avione u blizini istorijskih objekata ostataka vavilonske kulture - a koji su pripadnost svetske kulturne bastine).

I pola miliona iracke dece biva umoreno laganom smrcu od gladi i bolestina - a sve u humanitarne svrhe!!! I kao jos jedan dokaz zapadne kulture, kulture superiornosti, kulture Bordjija, Musolinija, Hitlera, Bus"a i nedonosceta Klintona... ...

6) Slucaj Jugoslavije je svima jasan i ne bih o tome mnogo pisao. Drzava koja je postojala skoro sedam decenija i koja je (i radi sopstvene sigurnosti) potpisala sve medjunarodne, vazece dokumente od Povelje UN-a do Helsinskih ugovora - izbrisana je nasuprot svim gornjim papirnatim aktima i zakonima. A srpski narod vodjen izdajnikom izbacen je sa svojih vekovnih ognjista - i jos proglasen krivim za sve. Amerika (i drugi pomocni zlotvori) su imali "vitalnih (zivotnih) interesa" da urade sto su planirali - a Srbi nisu imali zivotnih interesa - da prezive.

Hladan rat je zavrsen i kao na kraju svakog rata - granice se pomeraju. Pobedonosni fasisti Najnovijeg Novog Svetskog Poretka kroje zakone kako im se svidja. Bas kao sto su to radili sa Indijancima. Nema ko siledziji da pokaze pesnicu i sav svet, pod upravom americkog vodje bande, podleze pod mehanizme delovanja kakve druge bande na ulicama Los Andjelesa. Vodja bande moze da nahuska celu bandu protiv bilo kog pojedinacnog clana.

Rezolucije Ujedinjenih Nacista kojima su sebi dali pravo da rade sta im je volja - su bedno ponavljanje vec poznate zapadnjacke kolonijalisticke politike ka malim narodima.

Ali, da ne bih zavrsio negativnom notom - ovoj bolesti ima leka. Mali narodi kao sto su Libanci, Tutsi ili Somalijci znali su kako zlotvore da izbace. Kljuc je u *ODLUČNOSTI* DA SE TO URADI. (Uz otvorenog izdajnika na celu drzave - sanse su male).


Sledeci nastavak: NOVI SVETSKI POREDAK - PODJARMLJIVANJE SVETA AMERIČKIM INTERESIMA.

Nazad
Uvod članka
Nastavak

BACK TO:
Petar Makara (Makarov):

[ Tekstovi na srpskom ]
[ Texts in English ]
[ Makarov - home page ]
[ Makarov - The Book of Facts ]

The truth belongs to us all.

Feel free to download, copy and redistribute.

Last revised: March 07, 1997