[ Home ] [ Library ] [ Links ] [ Email ]


Razmišljanja


USE I U SVOJE KLJUSE
skinite diktatora sami
(Deo br. 6)

KAKO IZACI NA KRAJ SA DIVLJAČKIM ZAPADOM?


Teza: Latinska poslovica, hiljadama godina stara kaže: Klin se klinom izbija. (Odnosno sila - silom). Zapadni drznici NISU spremni da plate cenu koju bi morali da bi uspeli do kraja da pokore srpski narod.

Metod: Oni su sebi sve dopustili. Francuzi kažu da je u ljubavi i ratu - sve dopušteno. Mi smo jasno videli kako su drugi MALI narodi uspeli uljeze da izbace. A zar dosta toga nismo mogli i iz sopstvene istorije da naučimo?

Primeri: Vijetnam, Liban, Somalija, Ruanda,... naša istorija.


"Istorija je uciteljica zivota" primetise mudri Latini jos pre par hiljada godina. Jos tada primetise - da je SVE vec bilo! Sve se, na puno raznih nacina - samo ponavlja. Onaj koji je istoriju naucio naci ce u njoj lekciju koja trenutnoj situaciji odgovara... Naci ce nacina da stare greske ne ponovi.

Mnogo vekova kasnije, sarkasticno i lucidno, filozof Hegel je ovako to iskazao: "Ono sto mozemo da naucimo iz istorije je - DA NISTA NISMO NAUCILI iz istorije. Zato se istorija stalno ponavlja."


NEDOVRSENO. Potrebno je dodati primere (podsetnik):

- Vijetnam... Baceno vise bombi nego u celom drugom sv. ratu. Ipak napalm i "Agent Orange" nisu bili dovoljni da slome narodnu volju. 58.000 mrtvih Amerikanaca je bila prevelika cena koju tadasnji politicari nisu hteli da uvecaju.

- Liban - 240 mrtvih u jednom danu dovoljno da se "super sila" izgubi za sva vremena... A Liban ne mozes da nadjes na geografskoj karti.

- Somalija - Cena uplitanja opada. Osamnaest najtreniranijih ubica na svetu (Texas Rangers) biva ubijeno od strane somalijskih "divljaka" u jednom danu. Traka sa prebijenim, naduvenim letecim kaubojem biva poslata u Ameriku. Americka javnost sa uzasom trazi hitno povlacenje.

- Haiti - Haicani prave demonstracije u luci gde bi trebalo da se "demokratski" americki vojnici iskrcaju. Zamalo da i ovo zaustavi "nepobedivu" silu.

- Ruanda - Tutsi su pametniji od Srba. Isti francuski general Morion koji nam je napravio "sigurnosne zone" (za Alijine mudzahedine) kaze Tutsima da je dosao da pomogne da se u Ruandi uspostavi mir. Predlaze iste "sigurnosne zone" za Hutue. Tutsi mu kazu da se nosi odakle je dosao. Morion insistira da je on za mir i da je strogo neutralan. Tutsi mu kazu da je u Africi kolonijalna Francuska sasvim dobro poznata i da ih se ne tice da li je Morion u plavoj ili ljubicastoj uniformi - pucace na drskog uljeza koji bi da se umesa. Francuska Vlada salje javno izvinjenje Tutsima. Rat prestaje. Inace bi i sada trajao.

...a Srbi u Vukovaru i Brckom mirno podnose americkog okupatora i cekaju kada ce uspeti da dovoljno naoruza neprijatelja. Cekaju da sekira padne za vrat.

- Srpska istorija je prebogata iskustvom u borbi protiv "super sila"... (Istorijsko krunjenje srpskog naroda koje su uradili Turci iduci iz smera jugo-istok ka severo-zapadu (Marica-Kosovo-Bosna) se sada ponavlja u agresiji zapada iz suprotnog pravca (Slovenija-Hrvatska-Krajina-Bosna-...)) Zasto se ono sto pise u grbu prevodi kao poruka predaka: Samo Sloga Srbina Spasava? Kosovska golgota samo je posledica nejedinstva Srba na Marici. Vojvodina, Kosovo, Sandjak, pa posle Beograd ce pasti zato sto se mirno gleda kasapljenje "Zapadnih" Srba.

* * *


Nazad
Uvod članka

BACK TO:
Petar Makara (Makarov):

[ Tekstovi na srpskom ]
[ Texts in English ]
[ Makarov - home page ]
[ Makarov - The Book of Facts ]

The truth belongs to us all.

Feel free to download, copy and redistribute.

Last revised: March 07, 1997